Kas ağrısı neden olur?
Kas ağrısı tıp dilinde miyalji denir. Kas ağrıları vücudun her noktasında olabilir. Vücudumuzun hareketlerini sağlayan kaslarımızdır. Bu kaslar 2 ye ayrılır düz kaslar ve çizgili kaslardır. Kas ağrılarının nedeni stres ani hareketler sıcak soğuk tan etkilenmesi kaslarda tutulmalara kasılmalar ağrılara neden olabilir.
Kas ağrıları genellikle hareketli eklemler olan kol bacak gibi bölümlerde daha fazla görülmektedir.
Kas ağrıları, özellikle uzun bir süre ara verilip tekrar başlayan egzersizlerle birlikte ortaya çıkabilir. Kaslarda meydana gelen iltihap, ezilme gibi etkenler belirli kas bölgelerinde ya da kol ve bacaklarda şiddetli ağrıya sebep olabilirler. Ayrıca bu durum kasılma ve kramplara da yol açabilir. Kas ağrılarında, hassas olan bölgeyi tespit etmek zor olabilir. Fakat ağrılı olan kasın üzerine bastırmak suretiyle zaten hassas ve ağrılı olan kas kendini belli etmiş olur. Zaten ağrı daha çok kas kullanıldığı zaman atmakta, istirahat zamanlarında ise hafiflemektedir. Egzersize ara veren bir kişi birden ağır egzersiz yaparak kendini zorladığında çıkan kas ağrılarının önlenmesi için hafif bir egzersiz, masaj tavsiye edilebilir. Fakat dikkatli olunmadığı takdirde, ağrının günlerce devam etme ihtimali söz konusudur. Sürekli devam eden ve geçmeyen kemik ağrılarının ise, ciddi hastalıkların habercisi olması durumu bulunmaktadır. Çünkü sürekli devam eden kemik ağrılarının nedeni kemiklerde oluşan bir tümörün varlığı da olabileceği için bu tür ağrılarda ihmal etmeden doktora danışılması önem taşımaktadır. Kas ve kemik ağrılarının neden kaynaklandığına ancak bu şekilde ulaşılabilmektedir.
Kas ve kemikler, vücut sisteminin sağlıklı şekilde işlemesini sağlayan en önemli üyelerdendir. Dolayısıyla kas ve kemik ağrılarının özellikle uzun vadeli olmasından kaynaklanan rahatsız edici durumları meydana geldiğinde ihmal edilmemeli ve daha ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkmaması için mutlaka tedbiri alınmalıdır.
Kas ağrısı çekenlerin yapması gerekenler;
- Elektroterapi Uygulamaları (Tens, Ultrason Tedavisi, Enterfrensiyel Akımlar, Biofeedback, Hvgs),
- Sıcaklık Ajanları,
- Doku Masajı,
- Klasik Masaj,
- Germe Gevşeme Eğitimleri
- Bölgesel Enjeksiyonlar,
- Ozon Tedavisi,
- Prp (Trombositten Zengin Plazma),
- Nöralterapi,
- Proloterapi,
- Manipülasyon vb gibi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder